06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliçli Sigara Böreği
Piliçli Sigara Böreği Tarifi - Piliçli Sigara Böreği Yapılışı - Piliçli Sigara Böreği Nasıl Yapılır - Banvit Tarifleri

İçindekiler:
2 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile (haşlanmış, didiklenmiş)
200 gr tereyağı
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı un
125 ml piliç suyu
125 ml süt
50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı kekik
25 gr bayat ekmek kırığı
2 adet yumurta (çırpılmış)
13 adet baklavalık yufka (her biri 3 eşit parçaya kesilmiş)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tereyağından 150 gr ayırın Kalan tereyağını ısıtıp, soğanları katın Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-12 dak soteleyin
Sarmısağı ilave edip, 1 dak daha soteleyin Karıştırmaya ara vermeden unu serpip, 1 dak kavurun ve ateşten alın
Karıştırarak ve yavaş yavaş piliç suyu ile sütü katın Orta ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos koyulaşıp, kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin Ateşi kısıp, 1 dak daha pişirin
Et, peynir, kekik, ekmek kırığı, tuz ve karabiberi ekleyin İyice karıştırıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin
Etli harca yumurtayı ekleyip, iyice çırpın
Kalan tereyağını eritin Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine fırça ile tereyağı sürün Kısa kenarına, kenarlarında 1 cm boşluk bırakacak şekilde bir çorba kaşığı etli harç koyun Kenarlardaki yufkayı harcın üzerine kapatıp, diğer kısa kenara doğru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın
Üzerlerine tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dak pişirin Ilık servis yapın
|
|
|