06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafesli Elmalı Tart
Kafesli Elmalı Tart Tarifi - Hamur işleri - Hamur işi - Hamur İşleri Tarifleri - Hamur İşleri Hazırlanış

Kafesli Elmalı Tart

Malzemeler
• 150 gr tereyağı
• 1 çay bardağı süt
• 2 yumurta
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 su bardağı şeker
• 1 kg ekşi elma
• 50 gr kuru üzüm
• 10 tane bisküvi
• Yartm çay kaşığı tarçın
• 1 limon suyu
• Aldığı kadar un
• 1 tutam tuz
Hazırlanışı
1- Tereyağı, şeker, tuz, karbonat, süt, yumurta ve undan tart hamuru elde edin Tart hamurunun üçte birini bir kenara ayırın (buzdolabında hamuru yarım saat bekletiniz)
2- Elmaları soyun, dörde bölün, çekirdekli kısımlarını çıkartın, ince dilimler halinde kesin ve limon suyu, kuru üzüm, şeker ve tarçınla karış tınn
3- Hamuru açın ve yuvarlak bir tart kalıbına yayın Ayırmış olduğunuz hamurun üçte birini oklava ile açıp uzun şeritler halinde kesin
4- Kalıba döşediğiniz hamurun üzerine elmalı karışımı yerleştirin Uzun şeritler halinde hazırladığımız hamurları elmaların üstüne kafes şeklinde yerleştirin Isıtılmış firma verin
Not: Elmaların üstüne bisküvi kırıntıları serpin Onun üstüne kafes yapın

AFİYET OLSUN 
|
|
|