Konu
:
Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi
Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi
Malzemeler:
1 Paket yaş maya
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı ılık su
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 Çay kaşığı tuz
1 Demet taze fesleğen
Hazırlanışı:
1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin
Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın
Fesleğenleri yıkayıp, doğrayın
Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun
Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin
Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın
Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170 derece fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul