Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi



Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi


Malzemeler:

1 Paket yaş maya

1 Çay bardağı sıvıyağ

1 Su bardağı ılık su

1 Çay bardağı yoğurt

1 Tatlı kaşığı toz şeker

Alabildiği kadar un

1 Çay kaşığı tuz

1 Demet taze fesleğen


Hazırlanışı:

1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritinToz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın Fesleğenleri yıkayıp, doğrayınYavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170 derece fırında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla