Konu
:
Katlı Rulo
Yalnız Mesajı Göster
Katlı Rulo
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katlı Rulo
Katlı Rulo tarifi - Katlı Rulo yapilisi
Malzemeler:
6 su bardağı un
1 paket Maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık süt
100 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzeme 1:
250 g haşhaş ezmesi
1çay bardağı dövülmüş ceviz
İç malzeme 2:
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
Baharat
İç malzeme 3:
300 g lor / peynir
Kıyılmış maydanoz
İç malzeme 4:
250 g zeytin ezmesi
Hazırlanışı:
Hamur:
Un ve mayayı karıştırın
Üzerine şeker, tuz ve sütü ekleyip iyice yoğurun
Hamuru ceviz büyüklüğünde toplara ayırın
Üzerlerini nemli bezle örtün
Toplardan 3 tane alıp yufka inceliğinde teker teker açın
İlk yufkanın üzerine margarin-sıvı yağ karışımından sürün
Verilen iç malzeme alternatiflerinden birini sürün
Üzerine ikinci yufkayı serin, aynı işlemi uygulayın
Son yufkayı da bu şekilde hazırlayıp rulo şeklinde sarın
Üstünü de hafif yağlayarak rulonun iki ucundan tutup farklı yönlere çevirerek burun
Yağlanmış tepsiye salyangoz şeklinde sarın
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul