Konu
:
Kabak Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Böreği
Kabak Böreği Tarifi - Kabak Böreği Nasıl Yapılır - Kabak Böreği Malzemeleri
Kabak Böreği
MALZEMELER
500 gr
un
1 yumurta
½ kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeterince su
İç Malzeme
2 adet kabak
2 orta boy kuru soğan
1 Yumurta
½ demet dereotu
100 gr beyaz peynir
Tuz, Karabiber
Hamuru güzelce yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında açılabiler hale gelsin yarım saat dinlendirin
İç malzeme için soğanları yemeklik doğrayın bir yemekkaşığı sıvı Yağda öldürün
Rendelenerek suyu iyice sıkılmış kabaklarıda soğanlara katın
İnce kıyılmış dereotunu ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri de karışıma ilave edin tuz ve karabiberini de koyun
İç malzeme iyice çırpılmış bir yumutanın da katılımı ile hazırdır
Dinlemniş hamuru 12 parçaya bölün ve unlanmış tezgah üstünde açabildiğiniz kadar ince açın
Açılan yufkanın çapı 24-26 cm
i geçmemeli
Açılan ilk yufkayı iyice yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yayın üzerine fırça ile sıvı yağ sürün ve açılmış ikinci yufkayı bunun üzerine serin
Yufka dört olunca iç malzemenin yarısını yufka üzerine serin ve diğer dört yufka içinde aynı işlemi etkrarlayın
8 yufka olunca kalan iç malzemeyi de böreğe koyun
Kalan dört yufkayıda iç malzeme üzerine koyun
Her kat yufkanın arasını yağlamayı unutmayın
Böreğim üstünüde yağladıktan sonra önceden 180 dereceye ısıutılmış fırının orta katına sürün ve 35-45 dakika arasında fırınlayın
Böreğin üzeri pembe renl almalı nve altıda pişmeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul