Yalnız Mesajı Göster

Ordövler Hakkında

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ordövler Hakkında



Aperatif Yiyecekler - Ordöv Hazırlamak - Ordövlerin Püf Noktaları



Dünyanın hemen her ülkesinde, "mükemmel" bir yemek daima iştah açıcı bir girişle başlar


Çoğu kez "aperatif" olarak nitelenen yiyecekler de bu kategoriye dahil edilir Ruslar'ın "ZakuskP'si, italyanlar'ın "Antipasta"sı hep bu tür yemeklerdendir


Burada unutulmaması gereken husus, ordövrün davetin niteliği, esas yemeğin cinsi, hazırlama kolaylığı ve mevsim şartları dikkate alınarak tespit edilmesidir


Sözgelimi yemekte hem et, hem de balık bulunuyorsa, ayrıntılı bir ordövr servisi yapılmayabilir Bu gibi durumlarda tek bir ordövrle yetinmenizde sakınca yoktur


Öte yandan yaz aylarında serinletici özellikleri olan ve susatmayan ordövr çeşitlerini tercih etmek uygun olur


Ordövr, gerek miktar gerekse tad ve lezzet açısından sadece "iştah açıcı" olmakla yetinmek durumundadır Asıl yemeğin arkadan geldiği hiç bir zaman, unutulmamalıdır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla