Konu
:
Pilav Pişirme Metodları
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Pişirme Metodları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Pişirme Metodları
Pilav Pişirmenin İncelikleri - Pilavın Püf Noktaları - Pilav Nasıl Pişirilir
Pilav pişirmede gene olarak iki metod vardır :
1
Islatarak pişirme iki şekilde yapılır
a- Pirinç ayıklanıp fazla oğuşturulmadan birkaç su yıkanır; sonra üzerine oldukça sıcak su konup 15 - 20 dakika bekletilir
Sonra suyu iyice süzülüp pişirme işlemine geçirilir
Bu usulle pişirilen pirincin pilavı lezzetli ve taneleri uzundur
b- İkinci usulde de pirinç yıkanmadan tuzlu sıcak su ile 2-3 saat ıslatılır
Pişirme zamanında pirinç tel süzgece boşaltılır
Üzerine bol soğuk su dökülerek hem tuzu giderilir hem de yıkanır
Sonra pişirme işlemine geçilir
Bu usuile pişirilen pilavın taneleri kısa, lezzeti daha az, su kaldırma gücü fazladır
Bu her iki şekilde pişirilen pilâvın sindirimi kolay ve sağlığa uygundur
2
Kavurarak pişirme: Bu usulde pirinç yukardaki şekillerden biri ile ıslanarak içine konulacak yağda seffaflaşıncaya kadar ateşte karıştırılarak kavurulup suyu konarak pişirilir
Lezzeti güzel görünüşü tane, tane olmakla beraber sindirim oldukça güçtür
Garnitürlü pilav yapılmak istendiğinde garnitürlerin daha önceden pişirilmesi lâzımdır Çünkü pirinç daha çabuk pişer garnitürler çiğ kalabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul