Konu
:
Yemek Pişirmenin İncelikleri
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Pişirmenin İncelikleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Pişirmenin İncelikleri
yemek yapmanın püf noktaları - güzel yemek yapmanın yolları - yemek yaparken nelere dikkat etmeliyiz - lezzetli yemek yapmak
Mutfakta her şeyi orantı nisbet dahilinde kullanmak ve yemek pişirmesini sevmektir
Siz her şeyi nisbet dahilinde kulanırsanız ve yemek pişirmeyi severseniz, çok güzel yemek pişirebileceğinizden emin olabilirsiniz
Orantı dahilinde her şeyi kullanarak yemek pişirmek ne demektir?
Bir kişilik bir sebze yemeğine lüzumlu olan yağ miktarı en çok 25 gr
dır
Eğer siz buna daha fazla yağ koyayım da güzel olsun derseniz yağ sebzeye göre nisbet dahilinde değil, fazladır
Yemek yağlı olur
Bir bütün pilici kendi büyüklüğünde bir tencerede kızartırsanız daha az yağla daha lezzetli kızartmış olursunuz
Çünkü piliç tencereye göre nisbet dahilindedir
Eğer aynı pilici kendinden iki misli büyük bir tencerede kızartırsanız daha çok yağ kullanmaya mecbur olacaksınız
Piliç lezzetsiz ve acı olur, çünkü tencerenin boş kısmı ve pilicin bırakacağı su yanacağından piliç lezetsiz ve acı olur, çünkü tencere ile piliç arasında bir nisbet yoktur
Yemek pişirmenin en mühim noktalarından birisi de ateşle tencere arasındaki orantıyı çok iyi bilmek ayarlamak lâzımdır
Bir tencere suda haşlayacağınız makarna başından sonuna kadar hızlı ateş ister
Fakat aynı doluluk nisbetinde bir tencerede pişireceğiniz yemek, yemek kaynayıncaya kadar hızlı veya orta ateş ister, kaynadıktan sonra ağır ateş ister
Bu saydıklarıma ilâveten bir yemeğin lezzetli olabilmesi yemeklerin su sos, salça nisbetlerinde gerekli bilgi sahibi olmak gerekir
Bütün yemekler pişiş müddetlerinin sonunda içlerinde yalnız o yemeğe yetecek kadar suyu sosu, salçası olması lâzımdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul