Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır
yemeklerde baharat kullanımı - baharatlar hakkında

Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor
İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran
Mantar: Tarhun, kekik
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç
Sebzeler: Kekik
Soğan: Fesleğen, kekik
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak
Yumurta: Kekik, tarhun
Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye
|