Yalnız Mesajı Göster

Patates kızartması yaparken

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates kızartması yaparken



Patates kızartmasında önemli olan kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden yemekler veya kızartmalar için kullanılabilmesidir Yapacağınız şey şu:


Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale getirir Doğradığınız patatesleri çok kızgın bir yağ içine değil, normal yanmış yağın içine koyun Yani yağ tavada cızırdayıp yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın




Patatesler biraz kızarınca çıkarın Büyücek bir tabağa alın Birkaç dakika bekletin sonra yeniden yağa koyun Bu sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla