Konu
:
Patates kızartması yaparken
Yalnız Mesajı Göster
Patates kızartması yaparken
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates kızartması yaparken
Patates kızartmasında önemli olan kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden yemekler veya kızartmalar için kullanılabilmesidir
Yapacağınız şey şu:
Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır
Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale getirir
Doğradığınız patatesleri çok kızgın bir yağ içine değil, normal yanmış yağın içine koyun
Yani yağ tavada cızırdayıp yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın
Patatesler biraz kızarınca çıkarın
Büyücek bir tabağa alın
Birkaç dakika bekletin sonra yeniden yağa koyun
Bu sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul