Konu
:
Çaydanlıklar
Yalnız Mesajı Göster
Çaydanlıklar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çaydanlıklar
Çaydanlık Hakkında Bilgiler - Çaydanlık Çeşitleri - Çaydanlık Kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar
Pasta ve bisküvilerte içilen çay, iyi pişirilmesi ve demlenmesi yönünden bu kaplardanda söz edilmesi uygun görülmektedir
Çaydanlıklar, iyi kaliteli alimünyumdan olmalıdır
Çaydanlığın, allı oluklu olursa yakıttan ve zamandan ekonomi edilmiş olur
Bakır çaydanlıklar devamlı olarak parlatılmalı fakat iç kısmı kalaylı olmalıdır
Elektrik ocaklarında çaydanlığın otomatik elektirikle ısınan cinsinden olması ile yakıttan faydalanılır
Çaydanlıkların ağız kısımları suyu doğru bir biçimde akıtacak ve damlamaya meydan vermeyecek biçimde yapılmalıdır
Çaydanlığın sapı sıcağa karşı tecrit edilmiş olmalıdır
Çaydanlık sapından tutulup, bardağa çayı boşaltırken eli sıcak buhar yakmamalıdır
Kapağı iyice tesbit edilmelidir
Çay bardağına çayı boşaltırken kapak düşmemelidir
Ve kapakta sıcak buharın çıkabilmesi sağlanmalıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul