Konu
:
Makarna Pilav ve Hamur İşleri İle İlgili İpuçları
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Pilav ve Hamur İşleri İle İlgili İpuçları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Pilav ve Hamur İşleri İle İlgili İpuçları
makarna haşlamanın püf noktası - pilavı demlendirme - hamur işleri hakkında bilgiler
* Makarnayı her zaman çok bol miktarda tuzlu ve sıvı yağ eklenmiş suda haşlayın
* Su iyice kaynamadan makarnaları içine atmayın
* Makarnaları 8-11 dakika arası bir sürede haşlayın
* Makarna hemen servis edilecekse soğuk sudan geçirmeyin
Eğer bekletecekseniz süzüp, soğuk sudan geçirin
Sıvı yağ ile yağlayıp ağzı kapalı bir kapta buzdolabında bekletin
* Pilav yapmadan önce pirinci mutlaka ılık suda 15-20 dakika bekletin
Ardından soğuk su ile nişastası akıp, suyu berraklaşıncaya kadar yıkayın
* Pilavı demlendirmek için tencere ile kapak arasına temiz bir bez veya kağıt havlu yerleştirerek, biriken nemin su olarak pilava akmasına ve pilavı ıslatmasına engel olun
* Dibi tutan bir pilavı tahta kaşıkla üstünden alarak başka bir tencereya aktarın
Karıştırdığınız takdirde yanık kısmın tadı bütün pilava siner
* Hamur işlerinde kullanılacak su miktarı tarifi çok etkiler
Hamur hazırlarken kullandığınız yumurtanın iriliği bile tarifi etkileyebilir
Bu nedenle hamurlarınızı tamamlarken gerekirse sıvı veya un ilavesi ile tarifin ince ayarını kendiniz yapmalısınız
* Hamur haşlanırken
Haşlanan parçalar yavaş yavaş su üzerine çıkacaktır
Bu pişmenin bir belirtisidir
* Fırında pişirdiğiniz börek, poğaça gibi hamur işlerinizin üzerine fırından almaya yakın fırça ile yağ sürerseniz daha güzel bir renk alırlar
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul