Konu
:
Meyve Tatlıları Hakkında
Yalnız Mesajı Göster
Meyve Tatlıları Hakkında
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyve Tatlıları Hakkında
meyve tatlılarının püf noktaları - karışık meyvelerle tatlı hazırlamak - esmer şekerin tatlılarda kullanılması - un kullanılmayan meyve tatlıları - meyve tatlıları nasıl hazırlanır
Şerbetli ve sütlü tatlılar dışında, un kullanılmada, çoğunlukla hammaddesi meyve olan tatlılardır
Meyveli tatlıların diğer tatlılara göre hazımları daha kolaydır
Çünkü çoğunda yağ yoktur
Vücudun şeker ihtiyacını gidermenin en iyi yolu bu tür tatlıları tüketmekten geçer
Türkiye’de çok fazla tüketimi olmayan esmer şeker kullanılırsa bu tatlıların daha az kalori vermesi sağlanır
Özellikle bal ile hazırlanan tatlıların vücuda hiç bir yan etkisi yoktur
Beyin beslenmesini sağlayan tek gıda olan glikoz, meyveli tatlılardan alınırken lezzeti arttırmak için bazı yollar vardır
Meyvelerin en şekerli mevsiminde bu tatlılar hazırlanmalıdır
Mümkün olduğu kadar fazladan su konmamalıdır
Besin değerinin korunması için, düdüklü tencerede pişirilmesi tavsiye edilir
Şekillerinin bozulmaması için fazla karıştırılmaz
Bu tür tatlıların renk vermesi için gıda boyası katılabilir, ancak boya kullanılmazsa daha iyi olur
Mutlaka renk verilecekse meyvelerin kabuklarından ve çekirdeklerinden yararlanılmalıdır
Tatlı karışık malzemelerden hazırlanacaksa, malzemelerin sertliği göz önünde bulundurularak sırayla pişirilmelidir
Ceviz gibi kuru yemişler kullanılacaksa, kavrulmamış olmasına dikkat edilmelidir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul