Yalnız Mesajı Göster

Meyve Tatlıları Hakkında

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyve Tatlıları Hakkında



meyve tatlılarının püf noktaları - karışık meyvelerle tatlı hazırlamak - esmer şekerin tatlılarda kullanılması - un kullanılmayan meyve tatlıları - meyve tatlıları nasıl hazırlanır
Şerbetli ve sütlü tatlılar dışında, un kullanılmada, çoğunlukla hammaddesi meyve olan tatlılardır


Meyveli tatlıların diğer tatlılara göre hazımları daha kolaydır Çünkü çoğunda yağ yoktur


Vücudun şeker ihtiyacını gidermenin en iyi yolu bu tür tatlıları tüketmekten geçer


Türkiye’de çok fazla tüketimi olmayan esmer şeker kullanılırsa bu tatlıların daha az kalori vermesi sağlanır


Özellikle bal ile hazırlanan tatlıların vücuda hiç bir yan etkisi yoktur

Beyin beslenmesini sağlayan tek gıda olan glikoz, meyveli tatlılardan alınırken lezzeti arttırmak için bazı yollar vardır


Meyvelerin en şekerli mevsiminde bu tatlılar hazırlanmalıdır

Mümkün olduğu kadar fazladan su konmamalıdır


Besin değerinin korunması için, düdüklü tencerede pişirilmesi tavsiye edilir

Şekillerinin bozulmaması için fazla karıştırılmaz


Bu tür tatlıların renk vermesi için gıda boyası katılabilir, ancak boya kullanılmazsa daha iyi olur Mutlaka renk verilecekse meyvelerin kabuklarından ve çekirdeklerinden yararlanılmalıdır


Tatlı karışık malzemelerden hazırlanacaksa, malzemelerin sertliği göz önünde bulundurularak sırayla pişirilmelidir


Ceviz gibi kuru yemişler kullanılacaksa, kavrulmamış olmasına dikkat edilmelidir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla