Konu
:
Birkaç pratik bilgi...
Yalnız Mesajı Göster
Birkaç pratik bilgi...
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Birkaç pratik bilgi...
Salatayı erken yapmanız gerekirse bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın
--------------------------------------------------------------------------------
Salata malzemelerinizi yıkadıktan sonra yaprakların canlanması için buzlu suda bekletin
--------------------------------------------------------------------------------
Lezzetli bir salatanın sırrı;malzemelerin salataya eklenme sırası ve şeklidir
Salatalık sebzelerinizi hazırladıktan sonra,önce sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp salatanın üstüne dökmeli,sonra da zeytinyağını ilave etmelisiniz
Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyunuz
Pilav pişirirken,suyuna biriki damla limon sıkarsanız pilavı daha beyaz ve parlak yapıyor
Belki denemek istersiniz
Hani olmaz ya ,yine de bir dalgınlık olur da pişen yemek tencerenin dibine inatçı bir şekilde yapışıp,gitmem diye ısrar ederse şunu deneyin:Tencerenin dibine biraz su koyup içine bulaşık makinesi deterjanından ekleyip kaynatın
Bunda da sonuç mükemmel oluyor
Ayrıca demliğinizin içinde oluşmuş siyah çay lekesi varsa onun için de aynı şeyi uygulayabilirsiniz
Kolay gelsin
Birçoğumuz çaydanlık ve keetle da oluşan kireçlerden şikayet ederiz
Ben bunun için genelde porçöz kullanıyordum
Sonra da iyice temizlenmesi içip defalarca yıkıyordum
Epey zahmetli bir işti
Çünkü sularımız çok kireçli olduğundan çok sık yapmam gerekiyordu
Ama bundan daha acı olan ,birgün keetle ımın metal rezistansının eridiğini gördüm
İşte bundan sonra da tesadüfen limon tuzuyla tanıştım
Benim gibi bilmeyenler olabileceğini düşündüm ve sizle paylaşmaya karar verdim
Çaydanlık veya keetle ınıza geceden su doldurup,içine bir avuç kadar limon tuzu atın
Sabaha kadar o şekilde kalsın
Sabah bütün kireçlerin söküldüğünü göreceksiniz
Üstelik oldukça da sağlıklı
Bu arada limon tuzunu aktardan alın,daha ucuz oluyor
Bir deneyin,sonuç harika olacak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul