Konu
:
Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür
Yalnız Mesajı Göster
Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür
baklavanın şerbeti ne zaman dökülür - baklava şerbeti nasıl yapılır - baklava şerbeti yapımı - baklava şerbetinin şekerlenmesi nasıl önlenir - baklava şerbetinin yapılışıHer tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdır
Şekerparekalburabastı gibi hamurlu tatlılarda şerbetin çok sıcak olması ve koyu olmaması gerekir ki tatlı şerbeti çabuk çeksin
Lokma tatlısı gibi mayalı hamurdan bir tatlı yapıyorsanızçok cıvık bir şerbet olmaması gerekir
Yufkası tek tek açılan tatlılarda tatlının çeşidine göre şerbet ayarı değişiklik gösterir
Örneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda şerbetin ılıktatlının soğuk olması lazım ki gevrekliği kaybolmasın
Meşhur Antep baklavasının yapılışını televizyonda mutlaka görmüşsünüzdür
Şerbet verilirken hem tatlıhem şerbet sıcaktır ve baklava şerbetin içinde kaynar
Eğer siz evde yaptığınız baklavaya aynı işlemi uygularsanızbaklava hamur gibi olur
Çünkü imalathanelerdeki açma ve pişirme yöntemleri evdekilerden çok farklıdır
O halde evde yapılan baklavalara şerbet nasıl verilmeli? Acizane anlatmaya çalışayım
Baklava şerbeti nasıl ayarlanır?
40 cm
lik yuvarlak bir tepsi baklava için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 iri dilim limon
Bir çay kaşığının üçte biri tuz
Şerbetin yapılışı
Şekersu tuz ve limonu tencereye koyupocağın altını açın
Şeker eriyene kadar karıştırın
Bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerleniyor
Tuz da şekerlenmeyi önlemek için etkili bir yöntem
İçine limonu kabuklu atmıyacaksanızçeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika evvel ekleyin
Ocaktan almadan hemen önce eklersenizşerbet şekerlenir
Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonraaltını kısıp tam 30 dakika kaynatmaya devam edin
Kıvamına gelmiş bir şerbetinkaynarken çıkardığı ses ilk kaynamaya başladığı zamankinden farklıdır
Baştakine göre baloncuklarda irileşmiştir
Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır kitatlı şerbeti hemen içine çekiphamurlaşmasın
Eğer kat kat açılmışgevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana kadar bekletip sonra tatlıya dökün
Yok tatlınız biraz kalınca ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ki sert kalmasın
Şerbeti bekletme süreside oda sıcaklığına bağlı olarak değişir
Soğuk bir mutfaktaki 15 dakikaylasıcak bir mutfaktaki 15 dakika şerbette aynı etkiyi bırakmaz
Soğuk bir mutfakta 10 dakika bekletmek yeterli olur sanırım
Kısacası soğuk tatlıya ılık şerbet dökülecek
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul