Konu
:
Çayın Acılığı Nasıl Giderilir
Yalnız Mesajı Göster
Çayın Acılığı Nasıl Giderilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çayın Acılığı Nasıl Giderilir
çay demlemenin püf noktaları - iyi bir çay nasıl demlenir - çay demlemenin incelikleri - çayı nasıl demlemeliyizSu tam olarak kaynadıktan sonra demliğe alınır ve içerisine yeterli miktarda çay eklenir
Daha sonra demlik çaydanlığın üzerine alınır ve 15 dakika buharda demlenmesi için beklenir
Yerli çaylar için demlenme süresi 15-20 dakika iken ithal çaylar için bu süre yaklaşık 10 dakika kadardır
Demlenen çay yarım saat içinde tüketilmelidir
Çayın acılığını almak için ise kaynar suyun içine çayı ilave ettikten sonra demliğe yarım çay bardağı soğuk su ilave ediniz
Demlenmek için hazırlanan çaya ilave edilen yarım çay bardağı soğuk su çayın acı tadını gidermektedir
Daha lezzetli çay demlemek için mümkün mertebe mineralsiz kaynak suları tercih edilmelidir
Ayrıca bakır, porselen veya alüminyum çaydanlıklarda demlenen çayın daha lezzetli olacağını da göz önünde bulundurmalısınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul