Yalnız Mesajı Göster

Çayın Acılığı Nasıl Giderilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çayın Acılığı Nasıl Giderilir



çay demlemenin püf noktaları - iyi bir çay nasıl demlenir - çay demlemenin incelikleri - çayı nasıl demlemeliyizSu tam olarak kaynadıktan sonra demliğe alınır ve içerisine yeterli miktarda çay eklenir


Daha sonra demlik çaydanlığın üzerine alınır ve 15 dakika buharda demlenmesi için beklenir


Yerli çaylar için demlenme süresi 15-20 dakika iken ithal çaylar için bu süre yaklaşık 10 dakika kadardır Demlenen çay yarım saat içinde tüketilmelidir


Çayın acılığını almak için ise kaynar suyun içine çayı ilave ettikten sonra demliğe yarım çay bardağı soğuk su ilave ediniz


Demlenmek için hazırlanan çaya ilave edilen yarım çay bardağı soğuk su çayın acı tadını gidermektedir


Daha lezzetli çay demlemek için mümkün mertebe mineralsiz kaynak suları tercih edilmelidir


Ayrıca bakır, porselen veya alüminyum çaydanlıklarda demlenen çayın daha lezzetli olacağını da göz önünde bulundurmalısınız


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla