Yalnız Mesajı Göster

Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır



kadayıf hamuru nasıl yapılır - kadayıf hamuru yapımıMalzemeler;


- 25 gr tereyag, kup kesilmis halde

- 100 gr sut

- 10 gram kuru maya

- 25 gram pudra sekeri

- 250 gr un

- 1,5 yumurta sarisi

- bir tutam tuz


Yapılışı;


- Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin


- Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun


- Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun


- Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin


- Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin


- Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla