Konu
:
Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır
Yalnız Mesajı Göster
Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır
kadayıf hamuru nasıl yapılır - kadayıf hamuru yapımıMalzemeler;
- 25 gr tereyag, kup kesilmis halde
- 100 gr sut
- 10 gram kuru maya
- 25 gram pudra sekeri
- 250 gr un
- 1,5 yumurta sarisi
- bir tutam tuz
Yapılışı;
- Ilik sutun yarisina mayayi ve 1 yemek kasigi pudra sekerini ekleyip karistirin ve kabarmasini bekleyin
Daha sonra unun yarisini ekleyip yogurun, uzerine bir bez orterek 15 dk kadar mayalanmasini bekleyin
- Kalan sut, seker, un ve tuzu karistirin
Ilk hazirladiginiz hamuru ekleyerek havalandirarak yogurun
- Ardindan yumurta sarilarini ve tereyagini ekleyip, yeniden yogurun
- Buyuk kek kalibini (yuvarlak) yaglayin ve hamuru kalip olcusunde acin
Hamuru kaliba yerlestirip en az 1 saat mayalandirin
- Sure sonunda 200 C ye isitilmis firinda pisirin, kurdan testi yaparak pistigini kontrol edin
- Soguduktan sonra kalipdan cikarin ve kullanmak icin 24 saat bekletin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul