Konu
:
Türk Tarhana Kültürü
Yalnız Mesajı Göster
Türk Tarhana Kültürü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Tarhana Kültürü
Türk Mutfağında Tarhana Çorbası - Tarhananın Tarihi - Türk Folklöründe TarhanaTarhana çorbası günümüzde de hala sevilen çok eski bir yiyecektir ve Türk Mutfağı'nın tanınmış bir yemeğidir
Tarhana Türk folk kültüründe türkü ve şiirlerde de pek çok kez yerini almıştır
Yaz güneşinde olgunlaşmış bol hasatın ürünü olan tarhana, sabah kahvaltısı da dahil her öğün yenebilir
Tarhanayı ilk kez Orta Doğu ve Anadoluya Doğu Asyadan gelen Selçuk Türklerinin yaptıkları bilinmektedir
Asyalı Türkler her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışmışlar ve yoğurdun saklanması için de Tarhana Çorbasını bulmuşlardır
Büyük bir bölümü yoğurttan oluşan Tarhana Çorbası besleyicidir; ayrıca kuru toz şeklinde olduğu için de uzun süre saklanabilir
Yüksek besin değeri nedeniyle Selçuk ve Osmanlı ordusundaki askerlerin beslenmesinde sıkça kullanılmış ve hala da toplu beslenmenin yapıldığı yerlerde yaygın olarak kullanılmaktadır
Tarhana çorbasının bir çok türü bulunur
Anadoluda en çok Kastamonu, Kahramanmaraş ve özellikle Uşak yöresinde yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul