Konu
:
Kahve Kavurma Yöntemleri
Yalnız Mesajı Göster
Kahve Kavurma Yöntemleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahve Kavurma Yöntemleri
türk kahvesi hakkında - kavrulmuş kahve yapımı
Kahve kavruldukça, daha asitli ve keskin bir taddan daha gövdeli ve yumuşak bir tada doğru değişir
Damak zevki tercihlerine göre kahve çekirdeklerinin farklı derecelerde kavrulması ile değişik tadlar elde edilebilmektedir
Bu farklı tadlar kahve tadımı esnasında sınıflandırma yapmak için de kullanılmaktadır
Tarçın (Hafif) Kavurma:
Parlak, asitli ve yanmış tahıl tadındadır
Görünüm kahverengi ve yüzey kurudur
Orta-Yüksek (Normal) Kavurma:
Hafif kavurma gibi asitli ve parlaktır; ama yanmış tahıl tadı yoktur
Sütlü çikolata kahverengisi görünümünde olup yüzey kurudur
Tam Kent (Yüksek) Kavurma:
Hafif acı-tatlı keskin tadı olan ve daha az asitli bir kavurma yöntemidir
Koyu kahverengi ve parlak, satenimsi bir görünümü vardır
Espresso (Fransız/İtalyan) Kavurma:
Çok az asiditesi olup, fark edilebilir şekilde acı-tatlıdır
Görünüm olarak koyu çikolata renginde olup, hafif yağlı görüntüdedir
Koyu Fransız (Ağır) Kavurma: Hemen hiç asidite yoktu ve oldukça acı-tatlı bir tadı vardır
Oldukça siyahımsı bir rengi ve yağlı bir görünümü vardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul