Yalnız Mesajı Göster

Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2



turşu yapımı - turşu yapmanın incelikleri - turşu yaparken nelere dikkat etmeli - turşu nasıl yapılırTurşu için kullanacağınız sebzeler körpe ve taze olmalıdır

· Çok iyi yıkanmalı ve kurutulmalıdır


· Turşu suyu için kimyasal ve yapay ürünler (sirke ruhu, limon tuzu vs) kullanılmamalıdır


· Turşu suyu, bir ölçü sirkeye ( üzüm sirkesi, limon sirkesi veya elma sirkesi olabilir) üç ölçü su hesabı ile hazırlanmalıdır


· Turşu suyu için binde/yirmibeş (bir litre sıvı için yaklaşık bir çorba kaşığı) rafine olmayan kaya tuzu kullanılmalıdır


· Bir litrelik turşu suyu için dört diş sarımsak hesap edilmelidir


· Sirke-su-tuz ve sarımsak karışımı hazırlanarak yaklaşık on dakika kadar kaynatılıp soğuduktan sonra kullanılmalıdır


· Turşuyu koyacağınız kaplar mümkünse cam olmalı, kapakları yeni ve çok iyi yıkanmalıdır


· Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra soğumuş turşu suyu ilave edilmeli ve kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakılmalıdır


· Turşu suyu mutlaka malzemelerin üstünü örtmelidir (mümkünse üzerine çok temiz bir ağırlık koyabilirsiniz)


· Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır


· Turşular genelde, sebzesine ve bulunduğu ortamın ısısına göre on beş gün ile bir ay arasında bir sürede olurlar


· Turşuyu kullanmaya başladıktan sonra kalanını serin ve karanlık bir ortamda saklayınız Kavanozunuzun boyutuna göre buzdolabında da tutabilirsiniz


· Turşunuzun içine kesinlikle el sokmayınız Maşa veya delikli kepçe yardımıyla çıkarınız

·

not: artan turşu suyunu kapalı bir şişede istediğiniz kadar saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz


alıntı

Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı Yaparak Cevapla