Konu
:
Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Yapmanın Püf Noktaları 2
turşu yapımı - turşu yapmanın incelikleri - turşu yaparken nelere dikkat etmeli - turşu nasıl yapılırTurşu için kullanacağınız sebzeler körpe ve taze olmalıdır
· Çok iyi yıkanmalı ve kurutulmalıdır
· Turşu suyu için kimyasal ve yapay ürünler (sirke ruhu, limon tuzu vs) kullanılmamalıdır
· Turşu suyu, bir ölçü sirkeye ( üzüm sirkesi, limon sirkesi veya elma sirkesi olabilir) üç ölçü su hesabı ile hazırlanmalıdır
· Turşu suyu için binde/yirmibeş (bir litre sıvı için yaklaşık bir çorba kaşığı) rafine olmayan kaya tuzu kullanılmalıdır
· Bir litrelik turşu suyu için dört diş sarımsak hesap edilmelidir
· Sirke-su-tuz ve sarımsak karışımı hazırlanarak yaklaşık on dakika kadar kaynatılıp soğuduktan sonra kullanılmalıdır
· Turşuyu koyacağınız kaplar mümkünse cam olmalı, kapakları yeni ve çok iyi yıkanmalıdır
· Malzemeler kavanozlara doldurulduktan sonra soğumuş turşu suyu ilave edilmeli ve kapakla arasında en az bir buçuk cm boşluk bırakılmalıdır
· Turşu suyu mutlaka malzemelerin üstünü örtmelidir
(mümkünse üzerine çok temiz bir ağırlık koyabilirsiniz)
· Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır
· Turşular genelde, sebzesine ve bulunduğu ortamın ısısına göre on beş gün ile bir ay arasında bir sürede olurlar
· Turşuyu kullanmaya başladıktan sonra kalanını serin ve karanlık bir ortamda saklayınız
Kavanozunuzun boyutuna göre buzdolabında da tutabilirsiniz
· Turşunuzun içine kesinlikle el sokmayınız
Maşa veya delikli kepçe yardımıyla çıkarınız
·
not: artan turşu suyunu kapalı bir şişede istediğiniz kadar saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz
alıntı
Turşu Yapmanın Püf Noktaları
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul