06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Püf Noktaları
kahve nasıl pişirilir - türk kahvesi nasıl hazırlanır - bol köpüklü kahve nasıl yapılır - türk kahvesi hakkında
Türk kahvesi hazırlamak aslında çok zor olmamakla beraber,
eğer bir takım püf noktalara özen göstermezseniz sonuçta acımsı ve
köpüksüz yani kötü bir kahve hazırlama olasılığınız yüksektir
Aşağıdaki bir kaç basit öneriyi dikkate alarak bol köpüklü,
enfes bir Türk kahvesi hazırlamanız çok kolay!

1) Kahveniz için soğuk ve kaliteli su kullanın
Unutmayın, kahvenizi tadını kullandığınız kahve kadar su da belirler Bu yüzden soğuk ve olabildiğince kaliteli su tercih edin
2) Pişirilmiş kahveyi tekrar ısıtmayın!
Pişirilmiş kahveyi uzun süre bekletmeden içmek gerekir Eğer bir şekilde, pişmiş kahve içilmemişse tekrar ısıtıp içmeyin Zira, bir kere pişmiş kahve kısa sürede bütün özelliklerini kaybeder
3) Kahve pişirme sürecini uzatmayın
Kahveyi kısık ateşte pişirmek ideali olsa da, eğer kahve ocakta çok uzun süre kalırsa kahvedeki acımsı tad suya çok fazla geçecek bu da kahvenizin tadını bozacaktır
4) Taze kahve kullanın!
Kahve tadını en çok belirleyen faktörlerden biridir Kahveniz ne kadar tazeyse o derece lezzetli olacaktır Unutmayın, çekilmiş kahve çok çabuk bozulur Bu yüzden, ya kahvenizi içmeden hemen önce kendiniz çekin ya da çekilmiş kahvenizi çok çok iyi koşullarda saklayın
5) Kaliteli kahve  
Lezzetli Türk kahvesi hazırlamanın altın kurallarının başında kaliteli kahve kullanmak gelir Kahve çekirdekleriniz ne derece kaliteliyse, kahvenin tadı da o kadar güzel olacaktır Güvendiğiniz, iyi bir markanın kahvelerini tercih etmeye özen gösterin
6) Rutubetten kaçının
Kahveyi sakladığınız yerde rutubet var ise, bu nem kahvenzin tadını bozacaktır Ayrıca, kahve alırken nemli bir kaşığı kahve kabınıza değdirmeyin Bu nem de kahveyi olumsuz etkileyecektir
7) Cezvenizi çok iyi temizleyin!
Cezvede kalacak deterjan kokusu ya da artığı, kahvenizin tadını mahvedecektir Bu yüzden kahve cezvelerinizi kullandıktan sonra çok iyi temizlemelisiniz
|
|
|