Prof. Dr. Sinsi
|
Kurbanlık Hayvanın Lezzet Haritası
kurbanlık etlerden neler yapılır - dananın neresinden ne yapılır - dana etinden hangi yemekler yapılırGerdan
Kıyma, tencere yemekleri, kavurma(Haşlama, sote usulü)
Antrekot
Biftek, rozbif(ızgara, tava)
Bonfile
Biftek, turnado, şatobiryan, sulu ve sote yemekler, roti, şiş (Izgara, tava, sote usulü, fırında)
Sokum
Roti, rozbif, tencere yemekleri, kebap, biftek (Izgara, breze ve roti usulü, haşlama, tava )
Döş ve boşluk
Kıyma, tencere yemekleri(haşlama)
Kontrnua
Rosto, soslu yemek, kebap, tencere yemekleri,(Haşlama, breze usulü, fırında)
İncik
Osobuko, salçalı ve sulu yemekler, kıyma (Haşlama, breze usulü, fırında)
koyunun neresinden ne yapılır - koyun etinden hangi yemekler yapılırBut
Şiş, kebap, tencere yemekleri, roti (Izgara, tava, fırında)
Böbrek yatağı
Kapama, koski, roti, nuazet (Izgara, tava, fırında)
Pirzola
Pirzola(Pirzola)
Kol
Sarma, tencere yemekleri, kıyma, roti haşlama, tandır, kebap (Haşlama, roti usulü, fırında)
Döş ve boşluk
Kıyma, tencere yemekleri, (Haşlama)
Gerdan
Kapama, kıymai haşlama, tencere yemekleri (Haşlama, fırında)
alıntı
|