Yalnız Mesajı Göster

Kurbanlık Hayvanın Lezzet Haritası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurbanlık Hayvanın Lezzet Haritası



kurbanlık etlerden neler yapılır - dananın neresinden ne yapılır - dana etinden hangi yemekler yapılırGerdan

Kıyma, tencere yemekleri, kavurma(Haşlama, sote usulü)


Antrekot

Biftek, rozbif(ızgara, tava)


Bonfile

Biftek, turnado, şatobiryan, sulu ve sote yemekler, roti, şiş (Izgara, tava, sote usulü, fırında)


Sokum

Roti, rozbif, tencere yemekleri, kebap, biftek (Izgara, breze ve roti usulü, haşlama, tava )


Döş ve boşluk

Kıyma, tencere yemekleri(haşlama)


Kontrnua

Rosto, soslu yemek, kebap, tencere yemekleri,(Haşlama, breze usulü, fırında)


İncik

Osobuko, salçalı ve sulu yemekler, kıyma (Haşlama, breze usulü, fırında)

koyunun neresinden ne yapılır - koyun etinden hangi yemekler yapılırBut

Şiş, kebap, tencere yemekleri, roti (Izgara, tava, fırında)


Böbrek yatağı

Kapama, koski, roti, nuazet (Izgara, tava, fırında)


Pirzola

Pirzola(Pirzola)


Kol

Sarma, tencere yemekleri, kıyma, roti haşlama, tandır, kebap (Haşlama, roti usulü, fırında)


Döş ve boşluk

Kıyma, tencere yemekleri, (Haşlama)


Gerdan

Kapama, kıymai haşlama, tencere yemekleri (Haşlama, fırında)



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla