Konu
:
Pilav Pişirmenin Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Pişirmenin Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Pişirmenin Püf Noktaları
pilav pişirirken nelere dikkat edilmelidir - pilav nasıl pişirilir - pilav nasıl yapılır
Pilav aslında çeşitleri ile, başlı başına bir yemektir
İyi bir pilav yapabilmek için pirincin cinsi önemli olduğu kadar, aşağıda belirtile püf noktalarını da göz ardı etmemek lazım;
Mutlaka bir ölçü pirinç, bir ölçü etsuyu veya su kullanmalısınız
Pirinci ılık ve tuzlu suda en az 30 dk
bekletmelisiniz
Pirinci süzdükten sonra nişastasının gitmesi için birkaç kez yıkamalısınız
Pilavı sıvıyağ ve tereyağ ile karışık yapmalısınız
Pirinci sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurmalısınız
Pilavın suyunu ekledikten sonra tuzunu koyarken 1 adet kesme şeker ile 2-3 damla limon suyu ilave etmelisiniz
Böylece pilavı beyazlatmış olursunuz
Pilav piştikten sonra tereyağını ortasına gömmelisiniz yada tereyağını başka bir kapta kızdırıp üzerine dökmelisiniz
Pilavı pişirdikten sonra 15 dk
demlenmesi için bekletmelisiniz
Pilavın iyi demlenebilmesi için üzerine ya 2 dilim bayat ekmek yada 2-3 kat kağıt peçete koymalısınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul