Konu
:
Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı
Yalnız Mesajı Göster
Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı
balığın iyi kızarması için püf noktaları - balık nasıl kızartılır - balık pişirmenin incelikleri
Kızartmalarda tavaya konan yağın uygun sıcaklığa gelmesi gerekiyor, yağın kızgın olup olmadığının, balık kuyruğunu yağa batırın , batırıldıktan sonra 3 saniye içinde kuyruk sararıp kırılıyorsa yağın tam kıvamına gelmiştir
Balıkları mısır unuyla kızartırsanız çok nefis oluyor
Kızartma yağı bir kez kullanılmalı
Hatta balığın bir yüzünde kullanılan yağ diğer yüzünde değiştirilmelidir
Balık kızgın yağa yavaşça dizilirse tavadaki yağ soğumamış olur
Balığımız pişerken arada bir tavayı sallamalıyız
Böylece taze balığın tavaya yapışmasını önleriz
Kullanılacak mısır unu elekten geçirilmeli
Kızartma balıklarını ne az ne de fazla pişirmeliyiz
İyi bir kızartmanın rengi altın sarısı görünümünde olmalıdır
Balığı çok fazla pişirirsek lezzetli olan yağlı kısmı kaybolur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul