Yalnız Mesajı Göster

Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balığın Güzel Kızarması için Neler Yapılmalı



balığın iyi kızarması için püf noktaları - balık nasıl kızartılır - balık pişirmenin incelikleri

Kızartmalarda tavaya konan yağın uygun sıcaklığa gelmesi gerekiyor, yağın kızgın olup olmadığının, balık kuyruğunu yağa batırın , batırıldıktan sonra 3 saniye içinde kuyruk sararıp kırılıyorsa yağın tam kıvamına gelmiştir


Balıkları mısır unuyla kızartırsanız çok nefis oluyor


Kızartma yağı bir kez kullanılmalı Hatta balığın bir yüzünde kullanılan yağ diğer yüzünde değiştirilmelidir Balık kızgın yağa yavaşça dizilirse tavadaki yağ soğumamış olur Balığımız pişerken arada bir tavayı sallamalıyız Böylece taze balığın tavaya yapışmasını önleriz Kullanılacak mısır unu elekten geçirilmeli Kızartma balıklarını ne az ne de fazla pişirmeliyiz İyi bir kızartmanın rengi altın sarısı görünümünde olmalıdır Balığı çok fazla pişirirsek lezzetli olan yağlı kısmı kaybolur

Alıntı Yaparak Cevapla