Konu
:
Kıymalı Pide İçin Nasıl Hazırlanır
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Pide İçin Nasıl Hazırlanır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Pide İçin Nasıl Hazırlanır
pide içi nasıl hazırlanır - pide içi malzemeleri - pide içi malzemesi
Hazırlama süresi : 30 dakika – Pişirme süresi : 25 dakika – 6 kişilik
Hamuru için malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı pide malzemeleri
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Kıymalı pide tarifi
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın
Sivri biberleri ve maydanozu kıyın
Tereyağının kalanı ile soğanları ve biberleri kavurun
Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin
Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın
Ocaktan alıp, ılınması için bekletin
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın
Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın
Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın
Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin
Dilimleyip, sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul