Konu
:
Kek ve Pandispanya Yapımının Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Kek ve Pandispanya Yapımının Püf Noktaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kek ve Pandispanya Yapımının Püf Noktaları
kek yaparken - pandispanya yaparken - kek yapmanın incelikleri - pandispanya yapımı hakkında öneriler
- Yumurtalara badem veya emsali ile un katıldığı zaman tahta kaşık veya delikli emaye kepçe ile karıştırılmalıdır
Madenî kaşık ya da başka bir madeni şeyle karıştırılan pandispanya hamurları kabarmaz
- Pandispanya veya kek hazırlanıp fırına konduktan sonra, acaba pişiyor mu falan diye fırının kapağı açılıp bakılmamalıdır
40 - 50 dakikalık süreler için yarım saatten evvel kapak açılıp bakılmaz
Kapak açılırsa kek süner
- Revani gibi şurubu hemen sıcak sıcak ilâve edilmek mecburiyeti olan tatlılar evdeki fırında değil de dışardaki fırına verildi ise pişme müddetinin sonunda fırına hazırlanmış olan şurup da götürülmeli hemen fırında ilâve edilip tekrar fırına koydurarak 5-6 dakika sonra çıkartılıp alınmalıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul