Konu
:
Et Suyu Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Et Suyu Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Suyu Yapımı
Et Suyu Yapımı Tarifi - Et Suyu Yapımı Nasıl Yapılır - Et Suyu Yapımı Malzemeleri
Malzeme
15 Su Bardağı Su
1
5 Kg
Dana Kemiği (Yağları parçalanmış ve sıyrılmış)
8 Adet Tane Karabiber
7 Adet Karanfil
1 Demet Maydanoz Sapı
İsteğe Bağlı Defne Yaprağı
2 Adet Havuç
2 Adet Soğan
1 Adet Kereviz
YAPILIŞI:
Kemikleri fırın tepsisine koyup 20 dakika kadar 200 derecede pişirin
Fazla yağlarını alın
Geniş bir tencereye fırında pişirdiğinizi dana kemiğini koyup tüm malzemeyi üzerine ekleyin
15 bardak suyu da döküp, 3-4 saat kaynatın
İyice kaynadıktan sonra biraz da kısık ateşte pişirin
Üzerindeki köpüğü alın
Piştikten sonra iyice süzerek soğumaya bırakın
Bu et suyunu buzdolabında iki hafta tutabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul