Yalnız Mesajı Göster

Et Suyu Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyu Yapımı



Et Suyu Yapımı Tarifi - Et Suyu Yapımı Nasıl Yapılır - Et Suyu Yapımı Malzemeleri


Malzeme

15 Su Bardağı Su

15 Kg Dana Kemiği (Yağları parçalanmış ve sıyrılmış)

8 Adet Tane Karabiber

7 Adet Karanfil

1 Demet Maydanoz Sapı

İsteğe Bağlı Defne Yaprağı

2 Adet Havuç

2 Adet Soğan

1 Adet Kereviz



YAPILIŞI:



Kemikleri fırın tepsisine koyup 20 dakika kadar 200 derecede pişirin Fazla yağlarını alın

Geniş bir tencereye fırında pişirdiğinizi dana kemiğini koyup tüm malzemeyi üzerine ekleyin

15 bardak suyu da döküp, 3-4 saat kaynatın İyice kaynadıktan sonra biraz da kısık ateşte pişirin Üzerindeki köpüğü alın Piştikten sonra iyice süzerek soğumaya bırakın Bu et suyunu buzdolabında iki hafta tutabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla