Yalnız Mesajı Göster

Koyun Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Haşlama



Koyun Haşlama Tarifi - Koyun Haşlama Nasıl Yapılır - Koyun Haşlama Malzemeleri




200 gr et

1/2 kereviz

1/2 patates

1/2 havuç

1/2 soğan

2 bardak su

Tuz


Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır

Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır

Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et te verilebilir Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir



Alıntı Yaparak Cevapla