Konu
:
Havuç Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Püresi
Havuç Püresi Tarifi - Havuç Püresi Yapılışı - Havuç Püresi Nasıl Yapılır - Havuç Püresi Malzemeleri
2 tane havuç
1/2 kaşık un
1/2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı süt
Havuçların baş taraflarındaki yeşil kısımları bıçakla kesilip atılır
Uç lan da porsumuş kısmı varsa kesilip temizlenir
Üzeri kazınarak temizleme işi tamamlanır
Yıkanan havuçlar ortadan, uzunlamasına dörde bölünür
Sonra da istenilen büyüklükte parçalar halinde doğranır
(Havuçların içleri fazla ağaçlı ise bunlar kesilip atılır
Mümkün mertebe kırmızı kısımları yemek için ayrılır
)
Bir tencereye bol su konur
Isıtılır
Kaynamaya başladığı zaman havuçlar da içine atılır
10 dakika kadar haşlanır
Bir kaşığın sırtı veya el tokmağı ile ezilir
Bir süzgeçten geçirilir
Sonra bir başka kap içinde havuçla tereyağı ve un karıştırılır
İyice ezilir
Kaynatılan sütle birlikte bu karışım bir kaba konarak hafif ateşte kaynatılır
Böylece yenmeye hazır hâle gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul