Konu
:
Portakal Soslu Pirinç Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Soslu Pirinç Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Soslu Pirinç Köfte
Portakal Soslu Pirinç Köfte Tarifi - Portakal Soslu Pirinç Köfte Nasıl Yapılır - Portakal Soslu Pirinç Köfte Malzemeleri
250 gr
risotto pirinci
60 gr, mozzarella
50 gr
jambon (1/2 cm
kalınlığında)
50 gr
dondurulmuş bezelye
1/2 demet fesleğen
1 adet portakal
120 gr
ketçap
50 gr
galeta unu
30 gr
rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
Acı biber sosu
sıvıyağ
Tuz
Biber
Bir tencerede 450 ml
suyu kaynatın
Pirinç ve tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin
Mozzarellanın suyunu süzün, küp doğrayıp iki kağıt havlu arasında kurutun
Jambonu küp doğrayın
Bezelyelerin üzerine kaynar su dökün, bir süre bekletip süzün
Jambon, mozarella ve bezelyeleri ince kıyılmış fesleğen yaprakları ile karıştırın
Tuz ve karabiber ekin
Haşlanmış pirinci düz bir tabağa alın ve soğumaya bırakın
Sos için: Portakalı patates soyacağı ile çok ince soyun
Keskin bir bıçakla beyaz kısımları tamamen çıkartın
Zarların arasından dilimler kesin ve küçük parçalara doğrayın
Akan suyunu saklayın
Portakal taneleri, suyu ve kabuğunu ketçap ile karıştırın
Acı biber sosu ile tatlandırın
Üstü kapalı bekletin
Yumurta ve kaşar peynirini pirinçle karıştırın
Şeffaf folyonun ortasına yerleştirin ve rulo yapın
Folyoyu açın, ruloyu 16 eşit parçaya kesin
Ellerinizi yağlayın ve kestiğiniz parçaları düzleştirin
Ortalarına 1 tatlı kaşığı bezelyeli ve peynirli karışımdan koyun, kapatıp top şekli verin
¦¦¦ Köftelerin her yerini galeta ununa bulayın
Yağı 160°C'de kızdırın
Köfteleri porsiyonlar halinde 6-8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın ve kağıt havluya alın
Portakallı ketçap sosu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul