Yalnız Mesajı Göster

Portakal Soslu Pirinç Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu Pirinç Köfte



Portakal Soslu Pirinç Köfte Tarifi - Portakal Soslu Pirinç Köfte Nasıl Yapılır - Portakal Soslu Pirinç Köfte Malzemeleri




250 gr risotto pirinci

60 gr, mozzarella

50 gr jambon (1/2 cm kalınlığında)

50 gr dondurulmuş bezelye

1/2 demet fesleğen

1 adet portakal

120 gr ketçap

50 gr galeta unu

30 gr rendelenmiş kaşar

1 adet yumurta

Acı biber sosu

sıvıyağ

Tuz

Biber


Bir tencerede 450 ml suyu kaynatın Pirinç ve tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin

Mozzarellanın suyunu süzün, küp doğrayıp iki kağıt havlu arasında kurutun Jambonu küp doğrayın Bezelyelerin üzerine kaynar su dökün, bir süre bekletip süzün Jambon, mozarella ve bezelyeleri ince kıyılmış fesleğen yaprakları ile karıştırın Tuz ve karabiber ekin

Haşlanmış pirinci düz bir tabağa alın ve soğumaya bırakın

Sos için: Portakalı patates soyacağı ile çok ince soyun Keskin bir bıçakla beyaz kısımları tamamen çıkartın Zarların arasından dilimler kesin ve küçük parçalara doğrayın Akan suyunu saklayın

Portakal taneleri, suyu ve kabuğunu ketçap ile karıştırın Acı biber sosu ile tatlandırın Üstü kapalı bekletin

Yumurta ve kaşar peynirini pirinçle karıştırın Şeffaf folyonun ortasına yerleştirin ve rulo yapın Folyoyu açın, ruloyu 16 eşit parçaya kesin

Ellerinizi yağlayın ve kestiğiniz parçaları düzleştirin Ortalarına 1 tatlı kaşığı bezelyeli ve peynirli karışımdan koyun, kapatıp top şekli verin ¦¦¦ Köftelerin her yerini galeta ununa bulayın

Yağı 160°C'de kızdırın

Köfteleri porsiyonlar halinde 6-8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın ve kağıt havluya alın

Portakallı ketçap sosu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla