Konu
:
Limon Peltesi 1
Yalnız Mesajı Göster
Limon Peltesi 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Peltesi 1
Limon Peltesi Tarifi - Limon Peltesi Nasıl Yapılır - Limon Peltesi Malzemeleri
Hazırlanışı
Malzemeler:
1 adet limonun hafifçe rendelenmiş kabuğu 250 gr
limon suyu 750 gr
su 300 gr
toz şeker 50 gr
nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)
Hazırlanışı:
Bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu koyunuz
Tencereyi ateşe koyarak bir dakika -kaynatınız
Yumurta vurma teli ile karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kere kaynatıp ateşten alınız
Ve kaselere boşaltınız
Normal soğuklukta soğuyunca servis ediniz
Sonra tahta kutunun içine bol buz doldurup üzerine tuz serpiniz
Devamlı olarak kuvvetlice çevirerek zaman zaman fazla sulandığı zaman suyunu boşaltıp buz ilâve ediniz ve tuz serperek 45 dakika - 1 saat çevirip dondurunuz
Tahta kutunun musluğundan suyunu boşaltıp iyice bastırarak bol buz ve tuz ile doldurup kontrol altında suyunu boşaltıp tekrar doldurmak şartiyle istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz ve arzu ettiğiniz zaman servis ediniz
Not : Dondurma döndükçe dönme vaziyeti ağırlaşır, sertleştikçe zorlaşır
Bu da dondurmanın kıvamına gelip donduğunun işaretidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul