Konu
:
Köri Soslu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Köri Soslu Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köri Soslu Tavuk
Köri Soslu Tavuk Tarifi - Köri Soslu Tavuk Yapılışı - Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Köri Soslu Tavuk Malzemeleri
MALZEME
600 gram tavuk göğsü
1 adet soğan (ince doğranmış)
Yarım kg mantar
1 çorba kaşığı margarin
Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı köri
1 Soğan ince ince yemeklik doğrayalım
1 çorba kaşığı margarini tavaya alalım ve soğanları pembeleştirelim
Mantarları nemli bir bezle temizleyelim
Ve ince ince doğ-rayalım
Soğanlara mantarları ilave edelim
Mantarlar yumuşayana dek sote edelim
Küçük şeritler halinde kestiğimiz tavuk göğsünü de ilave edelim
2 Sos için; tavaya margarini alalım
Unu ilave ederek kavuralım
Un sarardıktan sonra sütü azar azar ekleyelim
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ateşten alıp, içine tuzu, köriyi ilave edelim
3 Tavuğun üzerine körili sostan dökerek servis yapalım (yemeği çiğ krema ile de yapabilirsiniz)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul