Yalnız Mesajı Göster

Köri Soslu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köri Soslu Tavuk



Köri Soslu Tavuk Tarifi - Köri Soslu Tavuk Yapılışı - Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Köri Soslu Tavuk Malzemeleri

MALZEME

600 gram tavuk göğsü

1 adet soğan (ince doğranmış)

Yarım kg mantar

1 çorba kaşığı margarin

Sos için:

1 çorba kaşığı margarin

1 çay bardağı süt

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı köri


1 Soğan ince ince yemeklik doğrayalım 1 çorba kaşığı margarini tavaya alalım ve soğanları pembeleştirelim Mantarları nemli bir bezle temizleyelim Ve ince ince doğ-rayalım Soğanlara mantarları ilave edelim Mantarlar yumuşayana dek sote edelim Küçük şeritler halinde kestiğimiz tavuk göğsünü de ilave edelim

2 Sos için; tavaya margarini alalım Unu ilave ederek kavuralım Un sarardıktan sonra sütü azar azar ekleyelim Muhallebi kıvamına geldikten sonra ateşten alıp, içine tuzu, köriyi ilave edelim

3 Tavuğun üzerine körili sostan dökerek servis yapalım (yemeği çiğ krema ile de yapabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla