Konu
:
RİCOTTA (İtalyan Loru) :)
Yalnız Mesajı Göster
RİCOTTA (İtalyan Loru) :)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
RİCOTTA (İtalyan Loru) :)
RİCOTTA (İtalyan Loru)
Malzemeler
1 lt
süt (tam yağlı süt)
250 ml
kefir
Hazırlanışı:
1- Çelik bir tencerenin içine sütü ve kefiri boşaltın
Tencereyi ocağa koyun ve ateşi iyice açın
Tencerein dibinin tutmaması için iyice karıştırmalısınız
2- Süt ısındığında karıştırmayı bırakın
Bu aşamada süt kesilmeye ve katı kısım yüzeyde toplanmaya başlayacak
Bu arada, dibe yapışmış olabilecek parçaları yüzeye çıkarmak için spatulayla tencerenin dibini hafifçe kazıyın
3- Sütün kesilmesi gerekiyor
Tüm süt parçaları yüzeye çıkmış olmalı ve suyla parçalar birbirinden ayrılmalı
Bu durmda peyniriniz hazırdır
4- Bir süzgecin içine tülbent serin altına derin bir kap koyun
Ve peyniri tülbentin içine boşaltarak peynirinizi süzün
Sonra tülbenti kıvırarak kalan sudan da kurtulun
Peyniri tülbentin içinden çıkarın
Ricottanız kullanıma hazırdır
3-4 gün içinde tüketmelisiniz
Not: süzdüğünüz suyu ekmek, poğaça yapımında kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul