Konu
:
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi - Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı - Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri
200 gr fasulye
1/2 soğan
4 bardak su
1/2 domates
1/2 kaşık tereyağı
Fasulyeler önce yıkanır
Sonra bıçakla uçlarındaki ve yanlarındaki kılçıklar kesilerek atılır
Fasulyeler uzunlamasına, mümkün olduğu kadar ince kesilir
Önce tencereye konan su kaynatılır
Fasulyeler içine atılır
10 dakika kadar kaynama devam eder, fasulyeler haşlanır, bir kaba alınarak suyu süzülür
Tenceredeki su tamamen dökülür
Tencere ılık su ile iyice çalkalandıktan sonra tereyağı konur
Hafif ateşte ısıtılır
Eridikten sonra, kabukları ayıklanmış, yıkanmış yarım soğan ince ince kıyılarak tencereye konur
Rengi sararıncaya kadar hafif kavurulur
Sonra domates, rende ile, kabuksuz olarak, sıvı haide tencereye konur
Karıştırılır
Fasulyeler tencereye konur
Fasulyeleri tamamen kapayacak kadar, 3-4 bardak su ilâve edilir Suyunu tamamen çekinceye kadgr kaynatılır
Suyu çekilince ateşten indirilir
Yenirken üzerinde biraz zeytinyağı gezdirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul