Konu
:
Kuzu başı çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu başı çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu başı çorbası
Kuzu başı çorbası-çorba tarifleri
=Malzemeler=
1 adet kuzu başı
1 çorba kaşığı un
tuz
=Hazırlanışı=
Başı iyice yıkayıp ağzının içini ve dili limon ile ovun
Başı bir tencereye koyarak üzerini suyla doldurun
Orta hararetli ateşte iyice pişip kemikleri ayrılacak hale geldikten sonra ateşten alın
Başı sudan çıkarın
Geri kalan suyu süzgeçten geçirerek tekrar ateşe koyun
Baş soğumaya başlayınca beyni ve dili parçalamadan çıkarın
Sonra bütün etleri kemiklerinden ayırın
Ayıklanan etleri kaynayan suya ilave edin
Bir kaşık unu bir kapta sulandırarak kaynayan suya katın
Dil ve beyni kare parçalara doğrayın
Kaselere her ikisinden eşit miktarda koyun
Üzerine hazırlanmış çorbadan dökün
Arzu edilirse limon da sıkılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul