06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Fasulye Çorbası
Malzeme -
2 su bardağı haşlanmış fasulye
- 3 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 6 su bardağı et suyu
- Tuz - karabiber
- Sosu için
- 2 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız
Kuru soğanın kabuklarını soyup, piyazlık doğrayınız
Domatesi, rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz
Fasulyeleri önceden ıslatıp, haşlayınız
Haşlanmış fasulyeleri, 3 su bardağı et suyu ile mikserde püre haline getiriniz
Tavada 3 yemek kaşığı Sıvı Sanayı kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz
Pembeleşen soğanların içine kıyılmış sivri biberleri ilave edip, sote etmeye devam ediniz
En son olarak rendelenmiş domatesi, püre haline gelmiş fasulyeleri ve kalan et suyunu tuz - karabiberi ilave edip, kaynatınız
Pişen çorbayı servis tabağına alıp, küçük bir tavada Sıvı Sanayı, kuru naneyi, kırmızı pul biberleri kavurup çorbanın üzerine döküp, çorbayı sıcak olarak servis ediniz
|
|
|