Konu
:
Kremalı Cadı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Cadı Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Cadı Çorbası
Malzemeler
5 dilim balkabağı (kabukları soyulup, kavun gibi dilimlenmiş olacak
Zaten bu şekilde marketlerde satılıyor)
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
7-8 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı hazır krema (marketlerde satılıyor
İki ufak boy kutuda yeterli olur
)
Yemeğin Tarifi
Soyulmuş balkabaklarını kibrit kutusu büyükülüğünde doğrayıp, büyükçe bir tencereye veya düdüklü tenereye yerleştirelim
Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısakları ekleyelim
Sonra 7-8 bardak suyu ekleyip, orta ısılı ateşin üzerine yerleştirelim
Kabaklar iyice yumuşadığında ateşten alıp ılıklaşmasını bekleyelim ve bir el mikseri veya çatalla iyice ezelim, püre kıvamına getirelim
Şimdi de çiğ kremayı bu çorba karışımın içine aktaralım
Tekrar karıştıralım
Bir taraftan da çorbayı tekrar ocağın üzerine oturtalım, tuz ve karabiberini katıp, orta ısılı ateşte bir taşım kaynatalım
Ama çorbayı da kontrol edelim
Ne çok katı ne de çok sıvı olacak
Yani kıvamı tam olacak
Gerekirse su da eklenebilir
Yine arzu ederseniz bir yemek kaşığı tereyağını eritip, bir miktar kırmızı pul biber ekleyip pişirelim ve sos olarak çorbanın üzerine gezdirelim
Sıcak olarak servis edelim
İsterseniz kızarmış tavla zarı ekmekler yani nam-ı diğer kruton ekmeklerle de çorbanıza hava katabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul