Yalnız Mesajı Göster

Erzincan çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan çorbası



Erzincan çorbası






Erzincan çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


150 gr taze fasulye

150 gr kıyma

1 çorba kaşığı domates salçası

4 su bardağı su

3 diş sarımsak

50 gr erişte

5-6 dal dereotu

5-6 dal maydanoz

Yarım su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı nane

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun Minik köfteler hazırlayın

* Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin Kalan suyu ilave edip kaynatın

* Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın Sarımsağı soyup ezin Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin

* Dereotu ve maydanozu kıyın Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın

* Tereyağını eritip naneyi ekleyin Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla