06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dügün Corbasi
DÜGÜN CORBASI
Malzeme
500 g yaglica et (koyun gerdan veya dana)
1 kucuk sogan ( Soyulmus),
1 kucuk havuc (kazinmis ),
tane karabiber,
6 kasik un,
yarim bardak sut,
2 yumurta sarisi,
2 kasik tereyagi veya margarin,
1 cay kasigi kirmizi biber
Yapilisi
Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir
Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir
Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir
Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir
Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir
Tuz konulup 10 dakika kaynatilir
Sonra etler konup bir tasim daha kaynar
Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir
Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir
|
|
|