Yalnız Mesajı Göster

Dulavrat Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dulavrat Çorbası



Dulavrat Çorbası Tarifi - Dulavrat Çorbasının Yapılışı - ÇorbaTarifi

Malzemeler

2 su bardagı yeşil mercimek

1 su bardagı nohut

7 su bardagı et suyu

2 su bardagı un

1 fincan su

1 yumurta

30 gr margarin

1 çorba kaşıgı salça

Tuz, Karabiber, Nane

Pul kırmızı biber

Toz kırmızı biber

2 limonun suyu


Kahırtlak Hamuru malzemesi :

1 su bardagı un

15 gr margarin

1 çay fincan su

Tuz

Yapılışı



Mercimeği akşamdan ıslatın

Nohudu haşlayıp bir kenarda bekletin

Kahırtlak hamuru için, un, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve suyu iyice

yoğurun

Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzla yuvarlayın ve küp şeklinde kesin

Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün

Mantı hamurunu hazırlamak için, hamur yoğurma kabına 2 su bardağı unu eleyin

1 tutam tuz ilave edip harmanlayın

Yumurta ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun

Hamuru 15 dakika dinlendirin

Oklava ile mantı hamuru inceliğinde yufkalar hazırlayın ve kareler kesin

Nohut mercimek ve et suyunu büyük bir tencerede kaynatıp hamurları ilave edin

Yumuşayıncaya kadar pişirin

Çorbanın üzerine margarinde hafifçe kavrulmuş salça, baharat ve limon suyunu ekleyip kahırtlaklarklarla servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla