Konu
:
Dulavrat Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Dulavrat Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dulavrat Çorbası
Dulavrat Çorbası Tarifi - Dulavrat Çorbasının Yapılışı - ÇorbaTarifi
Malzemeler
2 su bardagı yeşil mercimek
1 su bardagı nohut
7 su bardagı et suyu
2 su bardagı un
1 fincan su
1 yumurta
30 gr margarin
1 çorba kaşıgı salça
Tuz, Karabiber, Nane
Pul kırmızı biber
Toz kırmızı biber
2 limonun suyu
Kahırtlak Hamuru malzemesi :
1 su bardagı un
15 gr margarin
1 çay fincan
su
Tuz
Yapılışı
Mercimeği akşamdan ıslatın
Nohudu haşlayıp bir kenarda bekletin
Kahırtlak hamuru için, un, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve suyu iyice
yoğurun
Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzla yuvarlayın ve küp şeklinde kesin
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Mantı hamurunu hazırlamak için, hamur yoğurma kabına 2 su bardağı unu eleyin
1 tutam tuz ilave edip harmanlayın
Yumurta ve suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru 15 dakika dinlendirin
Oklava ile mantı hamuru inceliğinde yufkalar hazırlayın ve kareler kesin
Nohut
mercimek ve et suyunu büyük bir tencerede kaynatıp hamurları ilave edin
Yumuşayıncaya kadar pişirin
Çorbanın üzerine margarinde hafifçe kavrulmuş salça, baharat ve limon suyunu ekleyip kahırtlaklarklarla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul