Yalnız Mesajı Göster

Fasulyeli Mantar Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Mantar Çorbası



Fasulyeli Mantar Çorbası Tarifi - Fasulyeli Mantar Çorbasının Yapılışı

Malzemeler

750 gr mantar

4-5 Tatlı kaşığı domates salçası

Yarım soğan

200 gr kuru fasulye

1 Adet sarımsak

2 Tatlı kaşığı zeytinyağı

Yarım çorba kaşığı tereyağı

4 Dilim ekmek

Tuz, Karabiber

Yapılışı


En az 12 saat suda bekletip, şişirdiğiniz kuru fasulyeleri 5 su bardağı tuzlu suda 1 saat kadar haşlayın

Mantarları temizleyin ve dilim dilim kesin

Tavaya zeytinyağnı alıp, kızdırın

Dilimlenmiş mantarları, doğranmış sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı içine atıp, pembeleşene dek çevirin

Salçayı da biraz ılık suyla ezerek ilave edin

hazırladığınız bu malzemeyi haşlanmış fasulyenin içine katın

Birlikte yumuşayana dek pişirin

Tuzunu ve karabiberini ayarlayın

Bu arada tereyağını küçük bir tavada kızdırın

İçine ekmekleri koyup, iki yüzleri de altın sarısı renk alana dek kızartın

Çorbayı kaselere boşaltın

Kenarlarına ekmek dilimlerini koyarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla