Konu
:
Barbunya Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Çorbası
BARBUNYA ÇORBASI
Malzemeler:
- 7 yemek kaşığı tarhana,
- 2 adet sivri biber,
- ½ demet dereotu,
- ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
- 2 diş sarmısak,
- 3 yemek kayığı tereyağ,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yapılışı:
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın
Süzün
Tarhanayı tencereye alın
Üzerine 4 su bardağı su ekleyin
Biberleri ince kıyıp katın
1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin
Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin
Tuz katın
Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin
Çorbanın üzerine gezdirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul