06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hassa Çorbası
Malzemeler
1 kavanoz Taze Bamya
200 g Nohut Haşlama
4 havuç
3 kabak
4 orta boy patates
3 orta boy kereviz
100 g ıspanak
2 lt et suyu
300 g Mısır
2 orta boy soğan
100 g tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Havuç, kabak, patates, ıspanak ve kerevizleri temizleyip, küçük parçalar şeklinde doğrayın
Soğanları ince ince kıyın
Tereyağını tencerede kısık ateşte eritin
Soğanı da ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun
Dilimlediğiniz sebzeleri de ekleyip, soteleyin
Et suyunu ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin
Tane mısır, nohut ve taze fasulyeleri ekleyip, bir taşım daha pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp, servis yapın
|
|
|