Konu
:
Pazılı Bezelye Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Bezelye Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Bezelye Çorbası
Malzemeler
300 gr
bezelye
200 gr
pazı yaprağı
1 sap Pırasa
½ kuru soğan (yaklaşık 50 gr
)
50 gr
tereyağı
100 cc
zeytinyağı
1 çorba kaşığı safran
1 tatlı kaşığı domates Salçasız
Yapılışı
Yaklaşık 1 litre tuzlu suda iç bezelyeleri yumuşayıncaya kadar 40 dakika haşlayın
Pırasayı halka halka,Soğanı ince yemeklik,pazıları ufak parçalar halinde doğrayın
Zeytinyağın yarısı ve tereyağı ile domates salçasını da koyarak sebzeleri kavurun
Haşlanmış bezelyelerin yarısından fazlasını blenderden geçirerek püre getirin ve püreyi ,tane bezelyeleri suyu ile birlikte kavrulmuş sebzelerin içine katın ve safranı da koyarak ateşte çok az çevirin Tuz ve karabiberini unutmayın
Servisten sonra her bir çorba kasesine kalan zeytinyağından bir miktar dökün
İstenirse ince kıyılmış dereotu ile de çorba süslenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul