Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Bezelye Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Bezelye Çorbası



Malzemeler

300 gr bezelye
200 gr pazı yaprağı
1 sap Pırasa
½ kuru soğan (yaklaşık 50 gr)
50 gr tereyağı
100 cc zeytinyağı
1 çorba kaşığı safran
1 tatlı kaşığı domates Salçasız
Yapılışı

Yaklaşık 1 litre tuzlu suda iç bezelyeleri yumuşayıncaya kadar 40 dakika haşlayınPırasayı halka halka,Soğanı ince yemeklik,pazıları ufak parçalar halinde doğrayınZeytinyağın yarısı ve tereyağı ile domates salçasını da koyarak sebzeleri kavurunHaşlanmış bezelyelerin yarısından fazlasını blenderden geçirerek püre getirin ve püreyi ,tane bezelyeleri suyu ile birlikte kavrulmuş sebzelerin içine katın ve safranı da koyarak ateşte çok az çevirin Tuz ve karabiberini unutmayın
Servisten sonra her bir çorba kasesine kalan zeytinyağından bir miktar dökün
İstenirse ince kıyılmış dereotu ile de çorba süslenebilir



Alıntı Yaparak Cevapla