Yalnız Mesajı Göster

Barbunyalı Pırasa Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunyalı Pırasa Çorbası



Malzemeler :


-3-4 adet pırasa,


-1 su bardağı haşlanmış barbunya,


-1 adet havuç


-2 yemek kaşığı mısır unu


-yağ,tuz,salça


-5 bardak su




Yapılışı :


-Pırasaları yıkayıp yapraklı kısımları ile birlikte 1 parmak kalınlığında doğrayalım (Sapları kalın ise önce uzunlamasına ikiye bölün)


-Pırasaların üzerine mısır ununu serpip karıştırın,


-Tencereye yağı(ben sıvıyağ-tereyağ karışımı kullandım) alın,dörde bölüp küçük doğradığımız havucu ekleyip biraz kavurun,salçayı ekleyip biraz daha kavurun


-Suyu ekleyip kaynamasını bekleyin,kaynayınca pırasaları ve tuzunu ekleyin5 dakika kaynadıktan sonra barbunyayı ekleyin


-Kısık ateşte pişirin

NOT : Bu çorba yoğun kıvamlı oluyorSiz isteğinize göre biraz su ekleyip az kıvamlı veya biraz daha mısır unu ekleyip daha kıvamlı olarak pişirebilirsiniz


AFİYET OLSUN


Şefin önerisi:Mısır ekmeği ile tüketmeniz tavsiye olunur

Alıntı Yaparak Cevapla