Konu
:
Barbunyalı Pırasa Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Pırasa Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Pırasa Çorbası
Malzemeler :
-3-4 adet pırasa,
-1 su bardağı haşlanmış barbunya,
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı mısır unu
-yağ,tuz,salça
-5 bardak su
Yapılışı :
-Pırasaları yıkayıp yapraklı kısımları ile birlikte 1 parmak kalınlığında doğrayalım (Sapları kalın ise önce uzunlamasına ikiye bölün)
-Pırasaların üzerine mısır ununu serpip karıştırın,
-Tencereye yağı(ben sıvıyağ-tereyağ karışımı kullandım) alın,dörde bölüp küçük doğradığımız havucu ekleyip biraz kavurun,salçayı ekleyip biraz daha kavurun
-Suyu ekleyip kaynamasını bekleyin,kaynayınca pırasaları ve tuzunu ekleyin
5 dakika kaynadıktan sonra barbunyayı ekleyin
-Kısık ateşte pişirin
NOT :
Bu çorba yoğun kıvamlı oluyor
Siz isteğinize göre biraz su ekleyip az kıvamlı veya biraz daha mısır unu ekleyip daha kıvamlı olarak pişirebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Şefin önerisi:Mısır ekmeği ile tüketmeniz tavsiye olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul