Yalnız Mesajı Göster

Arjantin Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arjantin Çorbası



MALZEMELER


4 adet beyaz kuru soğan (ince kıyılmış)

4 diş sarmısak (dövülmüş)

Yarım kangal sucuk (küp doğranmış)

1 su bardağı haşlanmış mısır

2 adet kırmızı Arnavut biberi (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)

1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

5 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI


Öncelikle tencereye zeytinyağını koyalım; ince kıyılmış kuru soğan, sarmısak ve küp doğranmış sucukları da ilave ederek beraberce kavuralım

Kibrit çöpü formunda doğranmış kırmızı Arnavut biberini de katarak, 10 dakika kadar kavurma işlemine devam edelim


Sonra tencerenin içine sırasıyla; haşlanmış barbunya fasulye ve haşlanmış mısırı aktaralım, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi katalım


Et suyunu da ilave ederek, tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım

Ortalama 15 dakika sonra çorbanız servise hazır olacaktır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla