Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Soğan Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Soğan Çorbası



MALZEMELER

6 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

4 su bardağı et suyu (ya da et suyu, tavuk suyu bulyon kullanın)

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

7-8 dilim bayat ekmek

1 su bardağı rende parmesan peyniri veya aynı ölçüde eski kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tencereye tereyağı koyalım Erir erimez ince kıyılmış soğanları içine aktaralım ve 2-3 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım Üzerine unu serpiştirip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavuralım Hemen üzerine et suyunu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakalım Ama sık sık karıştırmayı da ihmal etmeyelim ki çorba topaklanmasın Kaynamaya başlayınca tuzla karabiberi de katalım ve 8-10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alalım

Öte yandan bayat ekmek dilimlerinin üzerine eşit oranda peyniri paylaştıralım Fırın ızgarasını 175 dereceye ayarlayıp, ekmekleri koyalım Peynirler iyice eriyinceye kadar 5-7 dakika tutalım Sonra da tabaklara boşalttığımız çorbaların tam ortasına oturtup, sıcak olarak servise sunalım




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla