Konu
:
Sütlü Soğan Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Soğan Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Soğan Çorbası
MALZEMELER
6 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı et suyu (ya da et suyu, tavuk suyu bulyon kullanın)
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
7-8 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rende parmesan peyniri veya aynı ölçüde eski kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencereye tereyağı koyalım
Erir erimez ince kıyılmış soğanları içine aktaralım ve 2-3 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım
Üzerine unu serpiştirip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavuralım
Hemen üzerine et suyunu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakalım
Ama sık sık karıştırmayı da ihmal etmeyelim ki çorba topaklanmasın
Kaynamaya başlayınca tuzla karabiberi de katalım ve 8-10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alalım
Öte yandan bayat ekmek dilimlerinin üzerine eşit oranda peyniri paylaştıralım
Fırın ızgarasını 175 dereceye ayarlayıp, ekmekleri koyalım
Peynirler iyice eriyinceye kadar 5-7 dakika tutalım
Sonra da tabaklara boşalttığımız çorbaların tam ortasına oturtup, sıcak olarak servise sunalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul