Konu
:
Acı ve Ekşi Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Acı ve Ekşi Çorba
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı ve Ekşi Çorba
Malzeme
- 4-6 kurumuş mantar
- 115 gr
Tavuk göğsü
- 1 paket tofu
- 50 gr
Bamboo shoots
- 600 ml
Tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı light soya sos
- Tuz, çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı
Mantarı su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız
Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız
Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız
Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız
En son olarak pirinç sirkesi, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın
NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul