Yalnız Mesajı Göster

Acı ve Ekşi Çorba

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı ve Ekşi Çorba



Malzeme


- 4-6 kurumuş mantar

- 115 gr Tavuk göğsü

- 1 paket tofu

- 50 gr Bamboo shoots

- 600 ml Tavuk suyu

- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi

- 1 yemek kaşığı light soya sos

- Tuz, çekilmiş karabiber

- 1 yemek kaşığı mısır nişastası



Hazırlanışı


Mantarı su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız

Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız

Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız

Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız

En son olarak pirinç sirkesi, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın


NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla