Yalnız Mesajı Göster

ISPANAK ÇORBASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ISPANAK ÇORBASI



malzemeler

" 450 g kadar ıspanak
" 1 kuru soğan
" 1 yemek kaşığı tereyağı
" 1 yemek kaşığı krema
" 1 yemek kaşığı un
" 2,5 su bardağı süt
" Tuz
yapılışı
1) Kuru soğanı soyup, minik doğrayıp, bir tencerede tereyağı ile kavurun Unu ilave edin ve 3-4 dak daha kavurun
2) (Taze ıspanak ise: ayıklanıp, yıkanmış; benimki gibi donuk ve zaten doğranmış kullandıysanız: doğrudan); ıspanakları tencereye ekleyin; birkaç dak daha kavurun
3) Hepsini blendır kabına alın; üstüne sütün yarısını ilave edip, blendırda püre haline getirin ve tekrar önceki tencereye boşaltın Kalan sütü ilave edin, kremayı ve tuzu katın; 1-2 taşım daha kaynatıp, ateşten alın
4) Sıcak servis yapın
__________________

Alıntı Yaparak Cevapla