Konu
:
tavuklu yayla çorbası
Yalnız Mesajı Göster
tavuklu yayla çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
tavuklu yayla çorbası
Gereçler:
2 parça tavuk göğsü
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
pulbiber
nane (isteğe bağlı)
tuz,karabiber
Yapılışı:
tavuk göğsünü haşlayıp ince ince liflerine ayırın
bir kapta yoğurt,un ve tuzu iyice çırpın
karışımı,didiklenmiş (liflerine ayrılmış)tavuk göğsünü ve nohutu tencereye koyun ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın
kaynayınca altını kısın ve 20/25 dk kadar pişirin
bir tavaya biraz sıvıyağ koyun (dilerseniz tereyağı da olabilir)vw biraz kızdırın
rendelenmiş sarmısağı ekleyin
15 sn sarmısağı tavada çevirin
altını kapatın ve pulbiber ile dilerseniz naneyi ekleyin
bu karışımı çorbanızın üzerine dökün
çorbanız servise hazır,afiyet olsun
Servis Önerileri:
sarmısak sevmeyenler eklemeyebilir
tereyağı yerine sıvıyağ tercih edin,daha hafif olacaktir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul